OM OSS

Om oss

«Det er viktig å alltid spørre seg hvorfor. Ikke bare ta påstander for god fisk, for du skal ha en god grunn for hva du gjør. Fordi tid er veldig verdifullt i servering, og alt du lager skal innfri til kundenes forventning!»
Madeleine Solheim Johnsen

Vår begynnelse

Madisons OSLO ble stiftet av Madeleine Solheim Johnsen i 2016, etter at hun hadde jobbet flere år i Oslos mest velrennomerte kaffebarer og kaffebedrifter.
Hennes engasjement for kaffefaget, service og smak siden 2007 har gitt gründeren flere meritter, blant annet to ganger Norgesmester og 4. plass i VM 2014 Melbourne Australia.

Hun er også opptatt av å kvalitetssikre utdannelsen til Baristaene som ønsker å jobbe med kaffe, og har derfor trenersertifisering gjennom internasjonale SCA (Speciality Coffee Assosiacion).

Hun ble også valgt inn i styret til SCA-Norway våren 2016, som er organisasjonen som står for de regionale og nasjonale baristamesterskapene. Et verv hun fortsatt har idag.

Hvorfor skal du velge oss?

Vi har veldig lyst å skrive avsnitt på avsnitt og hvorfor du skal velge oss, fordi vi virkelig brenner for å hjelpe nettopp deg videre i kaffens verden.  Men vi vil heller ikke kaste bort tiden din, og orker ikke bruke masse tid og penger på at et byrå skal lage en fancy brosjyre. Så her er det, kort og konsist:

 • Flere mesterskapstitler:
  – 3 Norgesmestertitler
  – 3 VM plasseringer
  Erfaringer fra mange regionale, nasjonale og verdensmesterskap.
 • Elever med suksess!
  Mange av våre elever har etter våre kurs både deltatt og hevdet seg i mesterskap og åpnet egne kaffebarer med gode skussmål.
 • Sertifisert baristatrener
  Kurs og eksamen avlagt i Dublin og London
 • 14 års erfaring i kaffebransjen
  Daglig leder og driftserfaring av flere store og kjente kaffebarer i Oslo
  Kurs- og opplæringserfaring fra flere store og kjente kaffefirma i Norge
 • Uavhengig aktør
  Vi har ingen ting å tjene på å anbefale deg kaffe eller utstyr fra en leverandør. Vi anbefaler det vi mener er best for deg og din bedrift. Vi er ikke eid av noen stor aktør som vil tjene penger på deg i mange ledd.
 • Utdannelse innen økonomi, ledelse og administrasjon fra BI i Oslo
  I serveringsbransjen er det små marginer og stor konkurranse. Vi mener det er viktig å ha et fokus på bærekraft, kostnad og effektivitet. Derfor er dette alltid en del av pensum i våre kurs.
 • Vi elsker folk og kaffe
  Årsaken til at vi i det hele tatt eksisterer er engasjementet vi har for kaffe og for mennesker.
  Vi elsker å dele vår lidenskap med andre og utvikle deg og oss hele tiden. Hadde man blitt ferdig utlært i dette faget hadde vi sluttet for lenge siden.

Hvem er Madisons OSLO?

Madisons OSLO består idag av en liten bukett av lidenskapelige og engasjerte baristaer som mener at kaffe og te må tas på alvor. I vår stab har vi flere Norgesmestere og dyktige fagfolk som ønsker å dele sin kunnskap og lidenskap med deg!

Vi har nå valgt å ta steget ut fra kaffebaren for å formidle vår kunnskap og kaffe- engasjement. Med flere Norges- og Verdensmesterskap i ryggen er våre prisvinnende kaffe- eksperter klare for å hjelpe store og små steder med å forbedre kvaliteten på drikken som serveres,
samt motivere til å strekke seg enda lenger!

Kurstilbud

På bakgrunn av denne visjonen har vi satt sammen et kurs- og konsultasjonstilbud for deg som vil lære å lage unike drikkeopplevelser. Ta gjerne en titt på vårt mest populære kurs Diplomstudiet.

Ønsker du god kaffe på jobben?

Kaffe på jobben er også noe som har blitt tatt alvorlig den siste tiden, og vi har idag fast avtale med to store firmaer i Oslo hvor vi drifter kaffebaren og sørger for god opplæring og oppfølging.
Titt gjerne innom Baristatjenester/Kaffe på jobben og se hva vi kan gjøre for dere!

Ta gjerne kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.

Vi gleder oss til å dele en kopp kaffe med deg!